Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου ζητούν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα που θα εγκριθεί στην ολομέλεια

Nα υπάρξει ριζική αναμόρφωση των κανόνων του Δουβλίνου, με τη θέσπιση ενός κεντρικού συστήματος για τη συλλογή και την κατανομή των αιτήσεων ασύλου, υποστήριξαν την Τετάρτη με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ.
Το σύστημα προτείνεται να περιλαμβάνει ποσόστωση για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ και να λειτουργεί με βάση τα "hotpots", από τα οποία θα γίνεται η διανομή των προσφύγων.

Στο κείμενο του ψηφίσματος, οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τα επείγοντα μέτρα μετεγκατάστασης των προσφύγων, τονίζοντας ότι ως τις 3 Μαρτίου 2016 μόνο 660 από τους 106.000 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι περιμένουν τη μεταφορά τους από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν στην πραγματικότητα μετεγκατασταθεί.

Σε ό,τι αφορά την επανεγκατάσταση, οι ευρωβουλευτές επιμένουν ότι "η Ένωση έχει ανάγκη μιας δεσμευτικής και υποχρεωτικής νομοθετικής προσέγγισης" στο ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin