Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ανοιχτά όλα τα μέτωπα

Αντιμέτωπη με κάθε είδους πρόβλημα αλλά με την προσφυγική κρίση να παραμένει κορυφαίο ζήτημα είναι η κυβέρνηση.

Την ώρα που η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δοκιμάζεται ξανά εξαιτίας του χαρακτηρισμού των Σκοπίων ως “Μακεδονία” από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, οι λύσεις απέναντι στο προσφυγικό εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματοποίησή τους.

Χθες, μιλώντας στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας για την έως τώρα αποτυχημένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Δεν βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας ζητήσω να ανταλλάξουμε με οικονομική βοήθεια την εγκατάσταση της κρίσης στην Ελλάδα. Δε νομίζουμε ότι σαν Ευρώπη θα πρέπει να υιοθετήσουμε την άποψη με την οποία φλερτάρουν μερικά κράτη - μέλη, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένας απέραντος καταυλισμός προσφύγων, αν υπάρχει καλή χρηματοδότηση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συνομιλίες με τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι πιέσεις για αύξηση των φόρων και μάλιστα στα μεσαία εισοδήματα, είναι ισχυρές και δύσκολο να αποφευχθούν.
  elzoni.gr
17/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin