Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Κύπρος δεν δέχεται πιέσεις ούτε παραινέσεις

Η Κύπρος δεν δέχεται πιέσεις, ούτε βολιδοσκοπείται ως προς τη στάση της στο θέμα των ενταξιακών κεφαλαίων, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Kυβερνητικός Eκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των θεσμών ως προς το πλαίσιο, τους όρους και τις προϋποθέσεις για το οποιοδήποτε άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, ακόμα όμως και για την παραχώρηση κατάργησης των θεωρήσεων από πλευράς ΕΕ.

Ο Eκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το Πρωτόκολλο της Άγκυρας παραμένει απαρέγκλιτη προϋπόθεση για το άνοιγμα παγωμένων κεφαλαίων και τα 72 προαπαιτούμενα (μεταξύ των οποίων και η ισότιμη μεταχείριση των κρατών μελών) αποτελούν ορθή απαίτηση που θέτει η ίδια η ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της βίζας.

Απέρριψε δε πληροφορίες για γερμανικές παραινέσεις, σημείωσε ότι οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν πολύ καλές και πως ο Πρόεδρος τώρα θα μεταβεί στο ΕΛΚ για να ενημερώσει τους ομολόγους του.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υπάρχουν πιέσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τις διμερείς συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε: “Δεν θα έλεγα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος των πιέσεων. Η Κυπριακή Δημοκρατίας είναι στο επίκεντρο γιατί τα ενταξιακά κεφάλαια που αφορούν την Τουρκία είναι ένα από τα αιτήματα που η τουρκική Κυβέρνηση έχει διαβιβάσει στις Βρυξέλλες”...
 Πηγή:ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin