Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τη Λύση της Συμφωνίας του South Stream Ανακοίνωσε και Επίσημα η Gazprom

Δεν υφίσταται πλέον η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η Gazprom.

Ο αγωγός επρόκειτο να προμηθεύει την Ευρώπη με 67 bcm ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως και το κόστος της κατασκευής του υπολογιζόταν σε 15,5 δις ευρώ.

Η θυγατρική της Gazprom, South Stream Transport B. V. , ήταν η εταιρεία λειτουργίας του πρότζεκτ.

Όπως μεταδίδει το ITAR- TASS, το Δ.Σ. της Gazprom ενέκρινε τις συμφωνίες της εταιρείας με τη South Stream Transport B. V. για τερματισμό του συμβολαίου εγγυήσεων σχετικά με τις υποχρεώσεις της Gazprom Export για τη συμφωνία μεταφοράς αερίου που υπεγράφη στις 2 Οκτωβρίου 2013 και έλυσε το σχετικό συμβόλαιο.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας Standart, σύμφωνα με το οποίο το πρότζεκτ της κατασκευής του South Stream επρόκειτο να επανεκκινήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, επικαλούμενη υποτιθέμενες δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπορίσωφ σε στενούς του συνεργάτες. Ωστόσο, ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του αγωγού έχει σταματήσει και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη.
  energia.gr
20/1/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin