Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πρόταση για αναθεώρηση του Δουβλίνου. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Σε νέα αναταραχή περνάει η προσφυγική κρίση, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητάει λύσεις για το σοβαρό πρόβλημα.

Χθες, όπως έγινε γνωστό, η ΠΓΔΜ φέρεται να κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο μεταξύ, η Σερβία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να περιορίζει τη διέλευση σε πρόσφυγες με τελικό προορισμό την Αυστρία και τη Γερμανία και όχι άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Η Αυστρία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπει τη διέλευση για μετανάστες οι οποίοι έχουν στόχο να φθάσουν σε άλλες χώρες πλην της Γερμανίας.

Την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Στο μεταξύ, την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει την ερχόμενη άνοιξη πρόταση για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλεξάντερ Bίντερστεϊν.

Η συνθήκη ορίζει τους όρους υπό τους οποίους μπορεί ένας αιτούμενος ασύλου να διεκδικήσει την απονομή του στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το ποια χώρα είναι κάθε φορά υπεύθυνη για την εξέταση του αιτήματός του.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Βίντερστεϊν υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου είναι αναγκαία, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είχε αναφέρει ότι η Επιτροπή προτίθεται να παρουσιάσει σχετική πρόταση περί την άνοιξη, η οποία θα βασίζεται στον επιμερισμό των βαρών μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε. στο θέμα των προσφύγων.
  elzoni.gr
21/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin