Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εκθεση - κόλαφος της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Κόλαφος για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ειδικά σε σχέση με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αποτελεί η τελευταία έκθεση προόδου που συνέταξαν οι κοινοτικές υπηρεσίες και ενέκρινε ομόφωνα το Κολέγιο των Επιτρόπων.


Η έκθεση, σύμφωνα με τον Επίτροπο Χαν, είναι η πρώτη από την έναρξη των διαπραγματεύσεων που καταγράφει επιδείνωση αντί για οριακή βελτίωση, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «ακόμα και έτσι υπάρχουν και μερικά θετικά στοιχεία», όπως η συνεργασία στο προσφυγικό.

Η Κομισιόν ανησυχεί βαθύτατα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έκανε βήματα προς τα πίσω στα θέματα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της ελευθερίας της έκφρασης και άλλων θεμελιωδών δημοκρατικών κριτηρίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Χαν, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, η Κομισιόν δεν πιστεύει ότι το άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων μπορεί να προσφέρει κάτι. Όπως είπε, παλαιότερα θεωρούσε ότι αν άνοιγαν νέα κεφάλαια, π.χ. για τη δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα, μπορεί η Τουρκία να πιεζόταν να πάρει θέση, όμως στην πράξη απεδείχθη ότι «αυτή η προσέγγιση δουλεύει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin