Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τσαβούσογλου: Εγγυήσεις στο τέλος της διαπραγμάτευσης

Σημαντικό μήνυμα για την πορεία του Κυπριακού, στέλνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου την στιγμή που συνεχίζεται η Διάσκεψη της Ελβετίας.


Σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα haberkibris.com, ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας σε επιτροπή της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, τόνισε το εξής: «Οι δυο πλευρές επιχειρούν να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν τα προηγούμενα τέσσερα κεφάλαια. Εμείς επιθυμούμε η συζήτηση για το εδαφικό, το περιουσιακό, τις εγγυήσεις και την ασφάλεια να διεξαχθεί στο τέλος (των συνομιλιών)».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει «παραχωρήσεις» στις συνομιλίες και αναφέρει ότι «Στα τέσσερα κεφάλαια, οι δυο πλευρές κατέγραψαν πρόοδο. Ήρθαν σε συμφωνία. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα, όπως λ.χ. την περίοδο διάρκειας της εκ περιτροπής προεδρίας».

Τέλος προσθέτει : «Δείτε τις εξελίξεις στον περίγυρο της Κύπρου. Μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας υπάρχουν πολεμικά πλοία. Στην Συρία συναντάμε τους πάντες, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ιράν, την Χεζμπόλλαχ, τους Σιίτες μαχητές, το ΡΚΚ, το YPG, το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Νούσρα και την απειλή του κύματος των προσφύγων. Ποιος θα προστατέψει τον Τουρκοκυπριακό λαό από αυτές τις απειλές; Συνεπώς, η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σε αυτό το ζήτημα και ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι «η ασφάλεια που προσφέρει η Τουρκία είναι προϋπόθεση για την κοινότητά του».
 kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin