Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Σαφές μήνυμα προς Άγκυρα μέσω... Ουάσιγκτον

Παρέμβαση της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα για τα κεφάλαια του περιουσιακού και της διακυβέρνησης, ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτώρια Νούλαντ, την οποία δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο" του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στις ουσιαστικές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δυο πλευρών στα δυο αυτά ακανθώδη κεφάλαια.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε τη θέση ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις και η παρουσία στρατευμάτων.

Είπε επίσης ότι υπάρχει προθυμία απο την αμερικανική πλευρά να βοηθήσει στις συνομιλίες, σημειώνοντας ότι θα διαφανεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κατά πόσον η προσπάθεια αυτή θα φέρει αποτέλεσμα.

Ανέφερε επιπλέον ότι εντός Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ακόμα τρεις συναντήσεις των δύο ηγετών στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση στις 29 Ιουλίου, κατά την οποία θα γίνει, για πρώτη φορά, ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων για τις εγγύησεις, την ασφάλεια και το εδαφικό.
Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/riknews.com.cy
13/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin