Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΜΕΪ: ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την απόφαση της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι θα έχει το καθήκον να αποφασίσει για τις σχέσεις που θα διαμορφώσει η χώρα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το καθήκον της νέας πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του είδους της σχέσης που η Μεγάλη Βρετανία θέλει να διαμορφώσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

Η Μέι αναμένεται να διοριστεί πρωθυπουργός από τη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου Ελισάβετ την Τετάρτη, μετά την υποβολή παραίτησης από τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο μεταξύ, βανδαλίστηκε το γραφείο της βουλευτού και υποψήφιας για την προεδρία των Εργατικών Άντζελα Ιγκλ.

Άγνωστοι πέταξαν χθες τούβλο στο παράθυρο του γραφείου της, έπειτα από την ανακοίνωσή της ότι εκκινεί διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη στο κόμμα, ενάντια στον σημερινό αρχηγό Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η επίθεση έγινε στο Μέρσισαϊντ, εκλογική περιφέρεια της Ιγκλ, η οποία κατέθεσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των κεντροαριστερών Εργατικών, σε δήλωσή του, καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του την τελευταία εβδομάδα.
 elzoni.gr
13/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin