Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Ξεκινά η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ

Έξι χρόνια μετά την Υπόθεση Μαβί Μάρμαρα και στον απόηχο της ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, Τουρκία και Ισραήλ ετοιμάζονται να ενώσουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους στα πεδία της άμυνας και της πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, οι δυο χώρες ετοιμάζονται να δώσουν νέα ώθηση στην στρατιωτική συνεργασία τους. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί πιλότοι και τα ισραηλινά μαχητικά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου.

Ως γνωστόν, από την δεκαετία 90΄ μέχρι το 2010, οι Ισραηλινοί πιλότοι ολοκλήρωναν την εκπαίδευση τους στο Ικόνιο. Το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει τον κατάλληλο εναέριο χώρο για να εκπαιδεύσει τους πιλότους του, επωφελείται κατά διαστήματα από τους εναέριους χώρους των γειτονικών χωρών. Μέχρι την Υπόθεση του Μαβί Μάρμαρα, η Τουρκία αποτελούσε τον φυσικό προορισμό των Ισραηλινών πιλότων. Ωστόσο, η αιματηρή επίθεση διέκοψε την συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin