Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ενεργειακός συμβιβασμός Κομισιόν - Gazprom

Gazprom
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom κατέληξαν σε μια διεθνή συμφωνία που θέτει τέλος στην έρευνα για την αντιμονοπωλιακή της δράση χωρίς την επιβολή προστίμων. Η Gazprom από την πλευρά της αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταρρυθμίσει τα επιχειρηματικά της μοντέλα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια περίοδο οκτώ ετών.


Σε περίπτωση που η Gazprom αθετήσει τους όρους της συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο που θα αναλογεί στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της, το οποίο απλά μπορεί να φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την καταπολέμηση των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ολοκλήρωσε τις έρευνές της αναφορικά με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom χωρίς να επιβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βεστάγκερ (Margrethe Vestager) Από την πλευρά του ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός καλωσόρισε την απόφαση και υποσχέθηκε ότι θα προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
  Πηγή: ΑΜΠΕ, capital.gr
 24/5/18
-

Gazprom agrees to reduce natural gas prices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin