Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Espen Barth Eide: Κρίσιμη η επόμενη συνάντηση των ηγετών

Κρίσιμη χαρακτήρισε την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί που θα πραγματοποιηθεί αύριο, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άϊντα.


Μετά από μακρά συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κύριος Άϊντα δήλωσε ότι οι δυο ηγέτες θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα. Σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία της διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη θα υπάρχει μια παράλληλη διαδικασία στην Κύπρο για συζήτηση όλων των εκκρεμούντων θεμάτων.

Πόσο χρόνο θα πάρει και με ποια σειρά, πρόσθεσε, είναι κάτι που θα συμφωνήσουν αύριο οι δυο ηγέτες.

Ερωτηθείς εάν είναι η στιγμή να υπάρξει πάρε-δώσε για να προχωρήσει η διαδικασία, ο κύριος Άϊντα απάντησε πως ίσως δεν είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο, παραπέμποντας στην θέση για κέρδος και για τις δυο πλευρές.

Ο κύριος Άϊντα απέρριψε την άποψη ότι υπάρχουν δυσκολίες για να συγκληθεί τώρα μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο.

Δήλωσε ότι η συμφωνία της Γενεύης είναι να επανέλθουμε όταν ο χρόνος θα είναι σωστός και αυτό, όπως είπε, θα συμφωνηθεί από τους ηγέτες και φυσικά από τους άλλους συμμετέχοντες στη διάσκεψη.
Στέλλα Μιχαήλ -riknews.com.cy
31/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin