Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αρχίζει η διαδικασία ψήφισης Άρθρου για Brexit στη βρετανική βουλή

Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να έχει λάβει την κοινοβουλευτική έγκριση έως τα μέσα Μαρτίου, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Τερέζα Μέι για ενεργοποίηση της διαδικασίας του Άρθρου 50 πριν από τα τέλη Μαρτίου.


 Αρχίζει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων η διαδικασία για την έγκριση του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η βρετανική κυβέρνηση ώστε να λάβει εξουσιοδότηση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει σήμερα Τρίτη έως τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί αύριο έως τις 7 το βράδυ, οπότε και θα υπάρξει μία πρώτη ψηφοφορία για να περάσει η εξέταση του νομοσχεδίου στο επόμενο στάδιο.

Αυτό το στάδιο είναι η αναλυτική συζήτηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου θα εξεταστούν και πιθανές τροπολογίες που θα υποβληθούν και η ολομέλεια θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να απορρίψει το νομοσχέδιο στις 8 Φεβρουαρίου.

Την εβδομάδα της 20ής Φεβρουαρίου αντίστοιχη διαδικασία θα αρχίσει στη Βουλή των Λόρδων, όπου επίσης θα υπάρχει το δικαίωμα υποβολής τροπολογιών. Όταν ολοκληρωθεί και εκείνη η διαδικασία, η Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί ξανά να ψηφίσει οριστικά υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.
 kathimerini.com.cy -skai.gr
31/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin