Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

DW: Η Γερμανία χρειάζεται ξένους εργαζόμενους

Οι Γερμανία χρειάζεται εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό. Ωστόσο η γραφειοκρατία κάνει τη χώρα λιγότερο ελκυστική σε σύγκριση με άλλες. Το SPD προτείνει έναν ευέλικτο νόμο περί μετανάστευσης.


Αδιαφανές και ασαφές, "ένα τέρας γραφειοκρατίας", ο Μπούρκχαρντ Λίσκα δεν βρίσκει λόγια για να περιγράψει όλο αυτό το σύστημα και τους κανόνες που επιτρέπουν την είσοδο στη Γερμανία σε ανθρώπους από το εξωτερικό που θέλουν να εργαστούν στη χώρα.

Τουλάχιστον 50 διαφορετικές άδειες παραμονής υπάρχουν για ενδιαφερόμενους που δεν είναι πολίτες της ΕΕ και πρόσφυγες.

"Δεν αρκούν ούτε ολόκληρες νομικές σπουδές για να καταλάβει κανείς όλο αυτό το σύστημα" δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για θέματα εσωτερικής πολιτικής.

"Ένας εφιάλτης" δηλώνει και η Χάνι Γιουσούφ αναφερόμενη στις γερμανικές υπηρεσίες. Η δημοσιογράφος από το Πακιστάν μένει στο Καράτσι. Σε τηλεφωνική συνομιλία με τη Deutsche Welle εξοργίζεται όλο και περισσότερο όταν θυμάται την περιπέτειά της να ζητήσει μια εξάμηνη βίζα εργασίας πριν από έξι χρόνια. "Οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας δεν είναι ούτε πρόθυμοι ούτε εξυπηρετικοί" λέει και συμπληρώνει πως αυτό της άφησε μια πικρή γεύση για τη Γερμανία.
 capital.gr/DW
8/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin