Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία, βάση αναχαίτισης της τρομοκρατίας και των διεθνών απειλών

Η δημιουργία μόνιμης ρωσικής στρατιωτικής ναυτικής βάσης στη Συρία μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε σταθερά τις τρομοκρατικές δραστηριότητες και τις διεθνείς απειλές, θεωρεί ο Σεργκέι Ζελεζνιάκ, μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας και αντιπρόεδρος του γενικού Συμβουλίου του κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Μόσχα προτίθεται να δημιουργήσει μια μόνιμη στρατιωτική ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας. Τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την δημιουργία της, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αμύνης Νικολάι Πανκόφ,είναι ήδη έτοιμα και μελετώνται από τις αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών.

Κατά την άποψη του Ζελεζνιάκ, η απόφαση της Ρωσίας να δημιουργήσει μια μόνιμη ναυτική βάση στην πόλη Ταρτούς της Συρίας, θα έχει την έγκριση της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Ενιαίας Ρωσίας» και συνολικά της βουλής.

«Πρόκειται για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των δικών μας εθνικών συμφερόντων σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή και σε τέτοια σημαντικά ζητήματα η ρωσική βουλή παίρνει ομόφωνες αποφάσεις. Η εγκατάσταση μόνιμης ρωσικής στρατιωτικής ναυτικής βάσης στη Συρία, μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε σταθερά τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, να αντιμετωπίζουμε τις διεθνείς και περιφερειακές απειλές, ενισχύοντας συνολικά την γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων» δήλωσε ο Ζελεζνιάκ την Δευτέρα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
11/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin