Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και θα καταβάλει δόση πριν το τέλος του έτους

Την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά το πολεμικό κλίμα μεταξύ Βερολίνου - ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, ενώ δεν δίστασε να προχωρήσει στην εκτίμηση ότι η πρώτη δόση θα κατατεθεί πριν το τέλος του 2016.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση του ECOFIN, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συμμετοχή του Ταμείο στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Και όλα αυτά ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το μπρα-ντε-φερ για το ζήτημα του χρέους, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εφόσον υπάρξει μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους –κάτι που οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα το Βερολίνο δεν φαίνονται πρόθυμοι να δεχτούν.

Ωστόσο, η συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου προβλέπει ότι αποφάσεις για μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, εάν χρειαστούν, θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η συμφωνία αυτή παραμένει σε ισχύ και εμφανίζεται απρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ιδιαίτερα πριν από τις γερμανικές εκλογές του 2017.
 imerisia.gr
11/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin