Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις στην Κύπρο, τονίζει η Μόσχα

Η Μόσχα τονίζει ότι η λύση στην Κύπρο πρέπει να είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις, ούτε χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες.


Ευνοεί ακόμη την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός από όλους στην όποια συμφωνία θα υπάρξει στην Κύπρο.

Τη θέση της Μόσχας μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Οι δύο άνδρες είχαν νωρίς το μεσημέρι συνάντηση που κράτησε γύρω στα 40 λεπτά και σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ, ήταν πάρα πολύ φιλική και εποικοδομητική.Στη συζήτηση ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

“Του είπαμε πόσο σημαντικό είναι να επιλυθούν αυτά, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε λύση. Συμφωνήσαμε καταρχάς ότι ούτε χρονοδιαγράμματα μπορούν να επιβληθούν, ούτε επιδιαιτησία και ότι η λύση πρέπει να είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Είπε ότι ενημέρωσε τον Ρώσο ΥΠΕΞ ειδικότερα και για τα θέματα της ασφάλειας και ήταν πολύ σαφής (ο κ. Λαβρόφ) ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εγγυήσεις και ότι συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση για μια σύντομη μεταβατική περίοδο.
 ΚΥΠΕ/riknews.com.cy
11/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin