Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννινα: Ζημιές στο οδικό δίκτυο από το σεισμό


Ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας προκάλεσε η χθεσινή σεισμική δόνηση η οποία σημειώθηκε στις 23.14 βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.
  naftemporiki.gr
16/10/16
-

  •   Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ήπειρο

 Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, η οποία έγινε αισθητή στην Ήπειρο, αλλά και στην Κέρκυρα.

Έξω από τα σπίτια τους πετάχτηκαν έντρομοι στις 23:14 οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, ειδικά των χωριών του Πωγωνίου και της Ζίτσας, λόγω του ισχυρού σεισμού που είχε επίκεντρο 3 χιλιόμετρα νότια του Παρακάλαμου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή. Υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνεται προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός κατεγράφη στις 23:14 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin