Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

MOODY'S: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Αμετάβλητη διατήρησε την αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο η Moody's, στο Caa3.

Παρά την αισιοδοξία πως θα υπήρχε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, η ετυμηγορία της Moody's παρέμεινε σταθερή μόλις 2 βαθμίδες υψηλότερα από το default και 3 βαθμίδες χαμηλότερα από την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδος της Standard and Poor’s στο B-.

Στην έκθεσή του ο οίκος επισημαίνει ότι παρά την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την αποδέσμευση των 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup, η συνέχιση της έγκαιρης πρόσβασης της Ελλάδας στη χρηματοδότηση του επίσημου τομέα για το υπόλοιπο του προγράμματος παραμένει αβέβαιη, δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης των πολιτικών εξελίξεων, των μέτρων που μένει να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του προγράμματος και της πολιτικής δυναμικής που δημιουργείται στην ευρωζώνη.

Οι κίνδυνοι για τους ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα παραμένουν αυξημένοι, δεδομένου του υψηλού επιπέδου κοινωνικής και πολιτικής δυσαρέσκειας και των αδύναμων θεσμών.

Το σταθερό outlook αντικατοπτρίζει την άποψη της Moody's ότι οι κίνδυνοι για τους πιστωτές είναι ευρέως εξισορροπημένοι στο επίπεδο αξιολόγησης Caa3. Ωστόσο, η διαβάθμιση εξακολουθεί να ενσωματώνει ένα υψηλό ρίσκο εφαρμογής δεδομένων.

Η εσωτερική πολιτική δυναμική παραμένει απρόβλεπτη, με την κυβέρνηση να διαθέτει ισχνή πλειοψηφία που δεν διασφαλίζει την έγκαιρη ψήφιση μιας σειράς δύσκολων μεταρρυθμίσεων.
 elzoni.gr
17/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin