Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

DW: Πλήγμα κατά του ISIS σε δύο γερμανικά κρατίδια. Ενδέχεται να είχαν διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Τρεις Σύροι συνελήφθησαν στην βόρεια Γερμανία με την υποψία ότι στάλθηκαν στη χώρα με εντολή του "Ισλαμικού Κράτους". Σύμφωνα με τον υπ. Εσωτερικών ενδέχεται να είχαν διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες του Παρισιού.

Σε έφοδο 200 αστυνομικών και της αντιτρομοκρατικής ομάδας GSG9 σε έξι διαμερίσματα και τρεις προσφυγικούς καταυλισμούς σε δύο βορειογερμανικά κρατίδια συνελήφθησαν τρεις Σύροι, ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν κινητά, σκληρούς δίσκους και έγγραφα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία οι Σύροι ηλικίας 17-26 ετών που ήρθαν στη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια τον Νοέμβριο του 2015 μέσω Τουρκίας, είχαν "εξοπλιστεί" από την τρομοκρατική οργάνωση "με μεγάλα ποσά σε αμερικανικό νόμισμα και κινητά με ειδικό λογισμικό επικοινωνίας".

Ενδέχεται να ήταν τρομοκράτες "εν υπνώσει", δήλωσε σε ειδική ενημέρωση ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται οι ύποπτοι να έχουν διασύνδεση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία.

Όπως είπε ο υπουργός οι τρεις ύποπτοι ήρθαν στην Ευρώπη με τη βοήθεια των ίδιων διακινητών και τα πλαστά διαβατήρια προέρχονται από το ίδιο εργαστήριο που κατασκεύασε και τα διαβατήρια των τρομοκρατών του Παρισιού.
 DW
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin