Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΔΑΔ: Απαλλαγή των ολλανδών κυανόκρανων για τη Σρεμπρένιτσα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενταφίασε και τις τελευταίες ελπίδες των συγγενών τριών θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα το 1995 στη Βοσνία που προσδοκούσαν τη δυνατότητα δικαστικής δίωξης στην Ολλανδία των ολλανδών κυανόκρανων στους οποίους προσάπτουν ότι εγκατέλειψαν τους μουσουλμάνους που προστάτευαν στα χέρια των σέρβων δημίων τους.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την προσφυγή τους οριστικά «μη αποδεκτή» επισημαίνοντας ότι η ολλανδική Δικαιοσύνη είχε φθάσει στην ίδια διαπίστωση με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δηλαδή στην απόφαση ότι «οι ολλανδοί στρατιωτικοί αγνοούσαν τις διαστάσεις της επικείμενης σφαγής».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ως προς τον ρόλο που διαδραμάτισαν εκείνη την εποχή οι στρατιώτες του ΟΗΕ, αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η ολλανδική Δικαιοσύνη, αποφασίζοντας να μην προχωρήσει στη δίωξη των στρατιωτικών, βασίστηκε σε αβάσιμες και ακατάλληλες έρευνες, σύμφωνα με την απόφαση.
 in.gr
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin