Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

«Αρκετά δημιουργική» η συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Μ. Ακιντζί

Αρκετά δημιουργική χαρακτήρισε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο κοινής συνάντησής τους με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Ο κ. Αναστασιάδης έθεσε ως προϋπόθεση για μια τέτοια συνάντηση ότι θα τη ζητήσει ο γγ του ΟΗΕ και ότι θα την επιτρέψει η πρόοδος που θα έχει επιτευχθεί μετά την παρούσα εντατική φάση των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, διευκρίνισε ότι ήταν «αρκετά δημιουργική συνάντηση για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για θέματα που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες».

Δεν διευκρίνισε σε ποια θέματα αναφερόταν, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης θα ζητούσε πληροφόρηση από τον κ. Ακιντζί για τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήγειρε και πάλι την αξίωσή του προς την «κυβέρνηση» των κατεχομένων να παραχωρήσει τη λεγόμενη ιθαγένεια του ψευδοκράτους σε 26.500 έποικους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin