Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πεντάγωνο: «Λειτούργησε» το κανάλι επικοινωνίας με τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας

Το κανάλι επικοινωνίας με τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας «λειτούργησε αποτελεσματικά» όσον αφορά την κατάσταση στην περιοχή Ελ-Χασάκι (σ.σ. Χασάκα) την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κούκ.

Η διεθνής συμμαχία κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (το Ι.Κ έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία) της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, έστειλε τα δικά της αεροσκάφη στην περιοχή Ελ-Χασάκι για να προστατεύσει τις ειδικές της δυνάμεις, που βρέθηκαν στην περιοχή, από τις αεροπορικές επιδρομές της συριακής αεροπορίας. Το περιστατικό δεν κατέληξε σε εμπλοκή, καθώς τη στιγμή που τα αεροσκάφη της συμμαχίας έφθασαν στην περιοχή, τα συριακά SU-24 την είχαν ήδη εγκαταλείψει.

«Μέσω των ρώσων εκφράσαμε τους φόβους μας, με αφορμή το συμβάν. Θεωρούμε ότι το κανάλι λειτούργησε αποτελεσματικά», δήλωσε ο Κουκ και προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα προστατέψουν τις δυνάμεις τους που μάχονται κατά του Ι.Κ».

«Και, καθόσον οι δυνάμεις μας προωθούνται στη Συρία και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις, θα κάνουμε το παν για να τις προστατέψουμε», τόνισε.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν αν η δήλωση αυτή συνιστά προειδοποίηση ότι θα καταρρίπτονται τα συριακά ή ρωσικά αεροσκάφη σε περίπτωση που δεχθούν πλήγματα οι υποστηρικτές των ΗΠΑ στους κόλπους της συριακής αντιπολίτευσης.

«Καθιστούμε απολύτως σαφές με τι ασχολούμαστε. Πρόκειται για την προστασία των δυνάμεών μας που βρίσκονται κατά τόπους. Και όταν (σ.σ.οι δυνάμεις μας) πραγματοποιούν επιχειρήσεις με τους εταίρους μας, πρέπει να πρυστατεύουμε και τους εταίρους μας» δήλωσε ο Κούκ.

Όπως επισήμανε ο ίδιος «το μήνυμα αυτό απευθύνεται στις συριακές Αρχές».

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν θέσεις των κούρδων στο Ελ-Χασάκι. Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική σε διάστημα πέντε ετών.

Η στρατιωτική διοίκηση των κυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε ότι οι ενέργειες της αυτές ήταν η απάντηση στην απόπειρα που έγινε να καταληφθεί η πόλη.
Πηγή: www.ria.ru,greece-russia2016.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin