Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν με πυροβολικό, θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Τζαράμπλους, για να διευκολύνουν τους "Σύρους αντάρτες" να καταλάβουν την πόλη.

Πηγές προσκείμενες στους αντάρτες,  αναφέρουν ότι ο στρατός κινητοποιεί δυνάμεις στο τουρκικό έδαφος, οι οποίες είναι έτοιμες να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην πόλη.

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει πλήρως την επιχείρηση των "Σύρων ανταρτών". 

Η τουρκική αστυνομία, με οδηγία που εξέδωσε, κάλεσε τους κατοίκους της μεθοριακής πόλης Καρκαμίς, να την εγκαταλείψουν, λόγω των οβίδων που έπληξαν την πόλη.

 Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι ανταπέδωσε τα πυρά, πλήττοντας στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος". 

Την ίδια ώρα, Κούρδοι και κυβερνητικές δυνάμεις συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός στη συριακή πόλη Χασάκα.
 Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι. Έπειτα από τις σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών, οι  κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της πόλης.
Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin