Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Moscovici : Κακή η ιδέα του Όσμπορν να μειώσει τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων

Η πρόταση του βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις εταιρίες στο 15% ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του Brexit δεν είναι "μια καλή πρωτοβουλία", δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

"Δεν πρέπει να είμαστε σε επιδεινούμενο φορολογικό ανταγωνισμό μεταξύ μας ή σε φορολογικό ντάμπινγκ", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique.

Η πρόταση αυτή, αν υλοποιηθεί, "σημαίνει επίσης απώλεια εσόδων απολύτως σημαντική για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν ήδη ελλείμματα πολύ υψηλά στη Βρετανία, για τα οποία στο εξής οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης θα έχουν μεγαλύτερο λόγο, δεδομένου ότι η χώρα δεν θα είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Μοσκοβισί πρόσθεσε, "θα περιμένω μέχρι το Συντηρητικό Κόμμα να έχει έναν πραγματικό ηγέτη, δεν θα είναι ο Τζορτζ Οσμπορν αυτός που θα καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό της Βρετανίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin