Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης:Τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 90 τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βαγδάτη, αφού διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη όπου βρίσκεται το πολιτικό κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ακόμα και πραγματικά πυρά, μαζί με δακρυγόνα, ώστε να απωθήσουν το πλήθος.

Και οι τέσσερις νεκροί, σύμφωνα με το Reuters, σκοτώθηκαν από σφαίρες. Δεν υπάρχουν περιπτώσεις ασφυξίας από τη χρήση χημικών. Ο απολογισμός προήλθε από πηγές που εργάζονται σε νοσοκομεία και στο νεκροτομείο της Βαγδάτης.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραβίαση της Πράσινης Ζώνης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Την προηγούμενη φορά, οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει και λεηλατήσει τμήμα της Βουλής και αποσύρθηκαν μόνο μετά από κάλεσμα του ισχυρού σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin