Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Συγκρατημένα αισιόδοξη η Μέρκελ για την εφαρμογή της συμφωνίας

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ για την εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης.

 Σημείωσε ότι ο τρόπος υλοποίησής της θα είναι υπό έλεγχο και πως η η συμφωνία πρόκειται να αντιμετωπίσει εμπόδια και μεγάλες νομικές προκλήσεις, ωστόσο υποστήριξε πως έχει «αμετάκλητη ορμή».

«Δεν τρέφω καμιά ψευδαίσθηση πως αυτό που συμφωνήσαμε σήμερα θα συνοδευτεί από περαιτέρω εμπόδια. Υπάρχουν μεγάλες νομικές προκλήσεις, τις οποίες πρέπει τώρα να ξεπεράσουμε» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι η επιστροφή θα γίνει μέσω ενός μόνιμου μηχανισμού, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου είναι ακόμη υπό διαβούλευση.

  • Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό.

Η Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε επίσης ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να παραμένουν εκεί και τους απηύθυνε έκκληση να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin