Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΟΗΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζει σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ, ενώ για τους νέους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες χώρες σε ό,τι αφορά στις προσφυγικές ροές, επισημαίνει ότι «είναι πολύ απομονωτικοί και δεν συνάδουν με το πνεύμα της ενότητας και των ευρωπαϊκών αξιών».

«Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο μιας χώρας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το αντιμετωπίσει και να επιδείξει αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος» λέει χαρακτηριστικά η κ. Φλέμινγκ.

Διαβεβαιώνει δε πως η UNHCR «κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και θα κάνει περισσότερα», αλλά παραδέχεται πως «είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin