Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Συρία: Δορυφόρος εντόπισε βάση πυραύλων του Ιράν που μπορεί να πλήξει το Ισραήλ

βάση πυραύλων του Ιράν που μπορεί να πλήξει το Ισραήλ
Βάση πυραύλων του Ιράν, μέσω της οποίας είναι δυνατόν να πληγούν στρατηγικοί στόχοι και κατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ, «ανακάλυψε» δορυφόρος, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ.


Το πυραυλικό σιλό του Ιράν, φέρεται να βρίσκεται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, εντός της «κόκκινης γραμμής» που έχει θέσει ως όριο η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού, είχαν δηλώσει με κάθε σαφήνεια, ότι η παρουσία του ιρανικού στρατού στα εδάφη της Συρίας, κοντά στα σύνορά του, αποτελούν αιτία πολέμου και ότι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν με όλα τα μέσα, την εδαφική ακεραιότητά της χώρας και την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών.
  protothema.gr
 1/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin