Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία

περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ
Η Αρμενία προχώρησε στην ακύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009, η οποία αποδείχτηκε μια αποτυχημένη προσπάθεια για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

"Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sarksyan, είπε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ότι τα Πρωτόκολλα Αρμενίας - Τουρκίας, καταργήθηκαν", ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου, Vladimir Hakobyan,  σύμφωνα με την Αρμενική Τηλεόραση, Yerkir Media και όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, mignatiou.com.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας,Tigran Balayan, με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, ανακήρυξε τα Πρωτόκολλα Αρμενίας -Τουρκίας, "μη υπάρχοντα και καταργημένα".

Η Αρμενία και η Τουρκία είχαν υπογράψει μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία τον Οκτώβριο του 2009, για να αποκαταστήσουν σχέσεις και να ανοίξουν τα σύνορά τους, μετά από έναν αιώνα έχθρας, και τη μαζική γενοκτονία Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 capital.gr
 1/3/18
--
***Τις τελευταίες ημέρες, το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν τεταμένο, καθώς η τουρκική κυβέρνηση, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, έκανε λόγο για σφαγή των Αζέρων από τους Αρμενίους στην πόλη Khojaly, στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο Αζερμπαϊτζάν, στις αιματηρές εθνοτικές συγκρούσης που έγιναν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας έθεσε μάλιστα εδαφικό ζήτημα, λέγοντας ότι το 20% των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται υπό αρμενική κατοχή.
 protothema.gr
 1/3/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin