Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στις Καστανιές του Έβρου αποφάσισε η εισαγγελία της Ανδριανούπολης.


Τα κινητά τους κατασχέθηκαν και σε αυτά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αντριάνα Φερεντίνου, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν ότι βρέθηκαν εικόνες για τις κινήσεις του τουρκικού στρατού από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, με τα κινητά τους τράβηξαν φωτογραφίες τις οποίες θα έστελναν στους ανωτέρους τους. Με βάση αυτό, η πρόταση του εισαγγελέα είναι να κρατηθούν για «απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπίας» και «είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή. Μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι δύο στρατιωτικού φέρεται να εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου.
 newsbeast.gr
 2/3/18
-

1 σχόλιο:

  1. Στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισαν την Παρασκευή (02/03) πως δεν τίθεται ζήτημα παραπομπής σε δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκικό περίπολο στον Έβρο, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο στρατιωτικοί, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κουκλατζής, βαρύνονται μόνο με το αδίκημα της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.
    Όπως επισημαίνεται, παράλληλα, το θέμα αναμένεται να λήξει σύντομα και πιθανόν έως τη Δευτέρα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin