Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

FT: Δύσκολη η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο

αξιοποίηση του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο
Για γεωπολιτικές αντιπαλότητες που επισκιάζουν τις προοπτικές πλήρους αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Aνατολική Μεσόγειο κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times.


Η βρετανική εφημερίδα εστιάζει αρχικά στην προοπτική που ανοίγει για την Αίγυπτο το κοίτασμα Ζορ, για να συμπληρώσει ότι Ισραήλ και Κύπρος «βλέπουν παρόμοια δυναμική να τερματίσουν την εξάρτησή τους από τις ενεργειακές εισαγωγές και να παραγάγουν οικονομικό κέρδος εξάγοντας πλεονασματικά αποθέματα».

Όπως σημειώνεται, η προοπτική μίας μεγάλης πηγής φυσικού αερίου στο κατώφλι της Ευρώπης μοιάζει στρατηγικά ελκυστική την ώρα που τα αποθέματα στη Βόρεια Θάλασσα μειώνονται και η περιοχή φοβάται την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία.

«Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη των κοιτασμάτων της Aνατολικής Μεσογείου δεν είναι διόλου απλή, εξαιτίας του κοκτέιλ πολιτικών ρίσκων και αντιπαλοτήτων μεταξύ των ενδιαφερομένων χωρών», επισημαίνει το δημοσίευμα.
 riknews.com.cy
 8/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin