Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Οι Βορειοϊρλανδοί Προτεστάντες χάλασαν τη συμφωνία Γιούνκερ - Μέι

Μια τέτοια συμφωνία, η οποία ουσιαστικά θα έφερνε τη Βόρεια Ιρλανδία εγγύτερα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας
Η Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να διακόψει τις συνομιλίες της με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το Brexit, μετά την ανακοίνωση του δεξιού προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), διά της ηγέτιδός του, Αρλίν Φόστερ, ότι δεν πρόκειται να στηρίξει συμφωνία με βάση την οποία στη Βόρεια Ιρλανδία θα εφαρμόζονται διαφορετικές ρυθμίσεις σε σχέση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωθυπουργός του Η.Β. είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κ. Φόστερ, η οποία τής έκανε ξεκάθαρο ότι οι φιλοβρετανοί Προτεστάντες της Β. Ιρλανδίας, αναγκαίοι για τη στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της κ. Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο, έχουν σοβαρότατες ανησυχίες για τις υποχωρήσεις του Λονδίνου στις απαιτήσεις της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Μια τέτοια συμφωνία, η οποία ουσιαστικά θα έφερνε τη Βόρεια Ιρλανδία εγγύτερα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο ανήκει, δεν θα υπερψηφιστεί από το DUP, ξεκαθάρισε η Αρλίν Φόστερ.
 [naftemporiki.gr]
 4/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin