Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers και μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων στο επίκεντρο του Ecofin

μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων
Τα paradise papers βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των 28 Υπουργών Οικονομίας και οικονομικών που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, με τα περισσότερα Κράτη Μέλη να συμφωνούν πως πρέπει να επισπευσθεί η εφαρμογή των μέτρων κατά την φοροαποφυγής μέσω offshore, και να υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για υιοθέτηση μαύρης λίστας με 50 μη συνεργαζόμενες χώρες ως τον Δεκέμβρη.

Όπως εξήγησε εξάλλου ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, τουλάχιστον από πλευράς Κομισιόν επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των αθέμιτων φορολογικών πολιτικών, προσθέτοντας ότι η έγκριση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σε πολλές από τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Κομισιόν  εκκρεμεί.

"Ελπίζω ότι οι πρόσφατες διαρροές θα αποτελέσουν ευνοϊκή πολιτική συγκυρία για την επίτευξη συμφωνία", σημείωσε.

Οι 28 επιπλέον αντάλλαξαν απόψεις και για τη λεγόμενη "μαύρη λίστα" των φορολογικών παραδείσων της υφηλίου που έχει καταστήσει η Κομισιόν, σε συνέχεια των αποκαλύψεων των "Panama papers", με σκοπό να υπάρξει τελική συμφωνία στο Ecofin της 5ης Δεκεμβρίου.
  riknews.com.cy
 7/11/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin