Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Τρίτη αξιολόγηση - Συνεχίζεται το σοκ στην οικονομία

Τρίτη αξιολόγηση
Με φόντο την οικονομική κατάρρευση της χώρας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να προχωρήσουν την τρίτη αξιολόγηση, η οποία ωστόσο αναμένεται να φέρει νέα μέτρα που θα πλήξουν την κοινωνία.


Οι αλλαγές σε κάθε τομέα είναι ήδη πολλές, ενώ η έλλειψη σχεδίου καο προγράμματος φαίνεται να στοιχίζει ακριβά.

«Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα μας επιτρέψει πια να συζητήσουμε τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», ανέφερε στο μεταξύ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης»- σημειώνει η υπουργός Εργασίας -«είναι σαφές ότι εργαζόμαστε, με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να συμβεί αυτό. Έτσι, το διάστημα που απομένει, μέχρι τον Αύγουστο του 2018, δεν θα είναι μόνο το τελευταίο βήμα σε καθεστώς αυστηρής επιτροπείας, αλλά και η περίοδος που θα προετοιμάσει το πρώτο δυναμικό και αποφασιστικό βήμα της χώρας για την επόμενη μέρα».

«Τα τελευταία 5 χρόνια λειτούργησαν σαν δοκιμαστικός σωλήνας. Όλες οι απειλές για την Ε.Ε. γιγαντώθηκαν μέσα σε αυτόν, αλλά αποδείχθηκε ότι η πολιτική απάντηση και οι αντοχές της Ευρώπης ήταν πιο σημαντικές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Έλληνας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατά την κρίσιμη ενημέρωση στις Βρυξέλλες την επομένη του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου είχε δηλώσει πως «είναι καιροί για ενότητα και σταθερότητα και όχι για διαιρέσεις και κατακερματισμούς», θεωρεί πως όσοι προφήτευαν ότι η Ευρώπη θα ισοπεδωθεί από το τσουνάμι του λαϊκισμού, αποδείχθηκαν λάθος.

Σε συνέντευξή του, στην κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, αποκαλύπτει σε δικούς του ανθρώπους ότι η διαπραγμάτευση του 2015 ήταν η πιο δύσκολη περίοδος που έζησε από κοντά και διαχειρίστηκε επικοινωνιακά εκ μέρους του ισχυρότερου θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 elzoni.gr
 30/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin