Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Το ΕΚ υπερψήφισε για περικοπή τουρκικών ενταξιακών κονδυλίων

περικοπή τουρκικών ενταξιακών κονδυλίων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την επίσημη θέση του για τις τελικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2018, εγκρίνοντας την περικοπή των προ- ενταξιακών κονδυλίων της Τουρκίας, στη βάση της πρότασης του εισηγητή Ζίγκφριντ Μουρεζάν, ο οποίος είναι και ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων Μουρεζάν, πως θα πραγματοποιούσε την εισήγηση για την περικοπή, το ΕΚ ενέκρινε την πρόταση για μείωση της σχετικής γραμμής του προϋπολογισμού κατά 50 εκατομμύρια ευρώ.

"Αποφασίσαμε να μειώσουμε κατά 50 εκατομμύρια ευρώ την υποστήριξη για πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία. Τα κονδύλια της ΕΕ δεν μπορούν να στηρίξουν καθεστώτα τα οποία δεν δεσμεύονται από δημοκρατικές αξίες και παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα ", δήλωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Ζίγκφριντ Μουρεζάν, μετά την ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι το Κοινοβούλιο έθεσε ως προτεραιότητα την περισσότερη σταθερότητα στη γειτονιά της ΕΕ, και προτείνει αύξηση 299 εκατομμυρίων ευρώ για την εξωτερική δράση της ΕΕ, η οποία περιλαμβάνει την ανατολική και νότια γειτονία.
  Πηγή : ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 25/10/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin