Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Όχι βεβιασμένες αποφάσεις για τουρκικές ενταξιακές: Εσθονία

βεβιασμένες αποφάσεις για τουρκικές ενταξιακές
Δεν πρέπει να ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, η οποία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Προσερχόμενος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, στο Ταλίν, ο Σβεν Μίκσερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα λάβει οποιανδήποτε απόφαση για το θέμα εντός του έτους.

Οταν συζητούμε, είπε ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, το στάτους της υποψήφιας χώρας για την Τουρκία, πρέπει να συζητήσουμε τη μελλοντική σχέση από όλες τις πλευρές και όχι να λαμβάνουμε βιαστικές αποφάσεις.

Με αφορμή και τον δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της εικοστής-τετάρτης Σεπτεμβρίου, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναπτύσσεται ένας ευρύτερος προβληματισμός για το θέμα της Τουρκίας.
 riknews.com.cy
 7/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin