Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Liberation: Τα δάνεια στην Αθήνα πλούτισαν το Βερολίνο

τα δάνεια με τα οποία φορτώθηκε η Ελλάδα ωφέλησαν τη Γερμανία
Η Γαλλία φαίνεται πως θέλει να στρίψει «το μαχαίρι» σε μια «πληγή» που υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο καθώς σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation υπενθυμίζει πως τα δάνεια με τα οποία φορτώθηκε η Ελλάδα ωφέλησαν τη Γερμανία.


Συγκεκριμένα στο άρθρο αναφέρονται τα επωφελή αποτελέσματα που είχε το ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού για τον γερμανικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού των Γερμανών Πρασίνων Σβεν –Κρίστιαν Κίντλερ τονίζει μέσα στο άρθρο πως «τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα».

«Αυτά τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Μπορεί μεν να είναι νόμιμο να ωφελείται οικονομικά η Γερμανία από την ελληνική κρίση, αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο από ηθική άποψη και βάσει της αρχής της αλληλεγγύης», δηλώνει ο Κίντλερ στο ίδιο άρθρο, που δημοσιεύεται κατά την ημέρα που ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν —ο οποίος υπενθυμίζεται έχει ταχθεί υπέρ της αμοιβαιοποίησης (και) του ελληνικού χρέους— επισκέπτεται την Αθήνα.
 newsbeast.gr
7/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin