Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τσαβούσογλου: Έχει τελειώσει η διαδικασία για το Κυπριακό

ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Έχει τελειώσει η διαδικασία των περιεκτικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που ξεκίνησε το 2008, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε γραπτή ερώτηση Τούρκου βουλευτή.


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά στην υφαλοκρηπίδα της όσο και να συνεχίσει να στηρίζει την Τ/κ πλευρά. “Θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση σε κάθε περίπτωση”, ανέφερε.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι στην τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία επέδειξαν την αναγκαία βούληση για την επίτευξη λύσης στο πλαίσιο των βασικών παραμέτρων ενός νέου συναιτερισμού που να βασίζεται στην διζονικότητα, δικοινοτικότητα και πολιτική ισότητα των πλευρών όπως καθορίστηκαν από την Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου του 2014.

“Παρά την εποικοδομητική συμβολή και την πολιτική βούληση της χώρας μας και της Τ/κ πλευράς, το δίδυμο Ε/Κ-Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που έπρεπε στην ειλικρινή και αποφασιστική στάση μας.

Η διάσκεψη δεν είχε αποτέλεσμα και έκλεισε. Έτσι, έχει τελειώσει η διαδικασία των περιεκτικών διαπραγματεύσεων που έχει ξεκινήσει το 2008”, ανέφερε.
  [riknews.com.cy]
 15/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin