Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ιταλικές τράπεζες μείωσαν τα «κόκκινα δάνεια» τον Ιούλιο

Οι ιταλικές τράπεζες μείωσαν τα «κόκκινα δάνεια»
Τα «κόκκινα» δάνεια των ιταλικών τραπεζών μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 18 δισ. ευρώ ή σχεδόν 10% σε σύγκριση με τον Ιούνιο και διαμορφώθηκαν στα 173 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1998, όταν η Τράπεζα της Ιταλίας άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στοιχεία, με το ποσοστό των κόκκινων δανείων να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014.

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει το δημοσίευμα, αποτελεί ένδειξη ότι ο προβληματικός χρηματοπιστωτικός τομέας της Ιταλίας αρχίζει να ωφελείται από την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων επηρέασε αρνητικά τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια, κάνοντας δυσκολότερη τη χορήγηση νέων πιστώσεων σε πελάτες. Αυτό συγκράτησε την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας, προκαλώντας ανησυχίες στους αρμόδιους Ιταλούς και Ευρωπαίους πολιτικούς.
   elzoni.gr
 15/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin