Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπρος: Αισιόδοξοι οι Βουλευτές για προοπτικές φυσικού αερίου

West Capella
Την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές που υπάρχουν για εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ διατηρούν οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής μετά από την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση τους από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη για τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 από την εταιρεία Total.


«Γλυκόπικρο» αποκάλεσε ο Υπουργός Ενέργειας το αποτέλεσμα κατά την συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης σε δηλώσεις του.  

Πικρό, είπε, «γιατί οι ποσότητες φυσικού αερίου οι οποίες έχουν ανευρεθεί δεν είναι από μόνες τους εμπορεύσιμες, είναι λιγότερες ενδεχομένως και από μισό tcf (τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια), όπως επικράτησε να καταμετρούνται αυτές οι ποσότητες».

 «Το γλυκό κομμάτι του αποτελέσματος», πρόσθεσε, «αφορά το ότι έχει βρεθεί ταμιευτήρας, δηλαδή βρέθηκε ο χώρος στον οποίο ψάχναμε να δούμε αν υπήρχε φυσικό αέριο και βρέθηκε και φυσικό αέριο σ’ αυτόν τον χώρο».

Αυτό, συνέχισε ο κ. Βότσης, «μας λέει ότι η περιοχή στην οποία έχει γίνει η συγκεκριμένη γεώτρηση που αποτελείται από ανθρακικά πετρώματα έχει σημαντική αξία στο ότι επιβεβαιώνει, όπως και το κοίτασμα το αιγυπτιακό το Ζορ, ότι σ’ αυτού του είδους τα πετρώματα μπορεί να εξευρεθεί φυσικό αέριο».
  riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 12/9/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin