Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Καναδάς: Οι αρχές έχουν απελάσει εκατοντάδες ανθρώπους σε εμπόλεμες χώρες

χώρες οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους άμαχους
Οι αρχές του Καναδά έχουν απελάσει εκατοντάδες ανθρώπους σε χώρες οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους άμαχους και πάνω οι μισοί εξ αυτών στάλθηκαν πίσω στο Ιράκ, αποκαλύπτουν κυβερνητικά δεδομένα που περιήλθαν σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.


Η ραγδαία αύξηση των απελάσεων καταγράφεται καθώς ο Καναδάς είναι αντιμέτωπος με ένα κύμα αφίξεων μεταναστών δίχως προηγούμενο και οδεύει να δεχθεί τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου της τελευταίας δεκαετίας. Οι αρχές δυσκολεύονται να χειριστούν τη μαζική εισροή αιτούντων άσυλο, πολλοί από τους οποίους περνούν παράνομα τα σύνορα από τις ΗΠΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2014 ως την 6η Σεπτεμβρίου 2017 οι αρχές του Καναδά έστειλαν 249 ανθρώπους σε 11 χώρες για τις οποίες η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την αναστολή ή την αποφυγή των επαναπατρισμών διότι οι άμαχοι κινδύνευαν σε αυτές.

Ανάμεσά τους 134 άνθρωποι στάλθηκαν στο Ιράκ, 62 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και 43 στο Αφγανιστάν, κατά τα κυβερνητικά στοιχεία.
 zougla.gr
 12/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin