Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει επεισόδιο στην Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες στην Τουρκία την "εντονότερη δυνατή" ανησυχία τους για ένα επεισόδιο που ξέσπασε στο δρόμο μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικού προσωπικού ασφάλειας κατά την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.


Η αστυνομία δήλωσε ότι κατά τη διένεξη έξω από την οικία του τούρκου πρέσβη την Τρίτη τραυματίστηκαν 11 άτομα, μεταξύ των και ένας αστυνομικός της Ουάσιγκτον, ενώ συνελήφθηκαν δύο άτομα για βιαιοπραγίες. Τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες ήταν διαδηλωτής.

"Μεταφέρουμε την ανησυχία μας στην τουρκική κυβέρνηση με τον εντονότερο δυνατό τρόπο", είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ σε δήλωσή της.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει άνδρες με σκούρα κοστούμια να κυνηγούν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και να τους χτυπούν και κλωτσούν ενώ επεμβαίνει η αστυνομία. Δύο άνδρες έφεραν ανοιχτά τραύματα στο κεφάλι ενώ παρευρισκόμενοι βοήθησαν διαδηλωτές που βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχυσης.
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
18/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin