Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κύπρος: Η επιστολή προς ΓΓ ήταν για να σταλούν μηνύματα στην Τουρκία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι η ουσία της επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είναι να καταδείξει πως οι δηλώσεις, οι ενέργειες και οι δραστηριότητες από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν βοηθούν να διεξαχθεί ένας διάλογος ο οποίος να φέρει αποτελέσματα.


Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα" ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δείχνει, αποδεικνύει και ενημερώνει τον κύριο Γκουτέρες ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν συμβαδίζουν, δεν συνάδουν με την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Αυτός υπογράμμισε, είναι ο κύριος λόγος που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να στείλει την εν λόγω επιστολή.

Από μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη, σημείωσε, υπάρχει παρότρυνση προς τον Γενικό Γραμματέα όπως, στον βαθμό του δυνατού, σταλούν εκείνα τα μηνύματα στην Τουρκία ότι αν επιθυμεί επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να τερματίσει τις εν λόγω ενέργειες.
  • Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε επίσης ότι η απόφαση για αποστολή της επιστολής ελήφθη πριν τις δηλώσεις του κυρίου Αϊντα.
  • Αναφερόμενος στι επίμαχες δηλώσεις Αϊντα ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι αυτό που ενόχλησε, ήταν η επίκληση από μέρους του κυρίου Αϊντα των τουρκικών απειλών έτσι ώστε να προωθηθεί μιά ιδέα χρονοδιαγράμματος.

Αυτό τόνισε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, που έγινε ξεκάθαρη κριτική από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
   riknews.com.cy
 10/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin