Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι Κούρδοι της Συρίας χαιρετίζουν την απόφαση των ΗΠΑ να τους εξοπλίσει

Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG χαιρέτισε την «ιστορική» απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσει τα μέλη της που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους και δήλωσε ότι αναμένει να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην μάχη, όπως τη χαρακτήρισε, κατά της τρομοκρατίας.


«Θεωρούμε ότι εφεξής, και έπειτα από την ιστορική αυτή απόφαση, η YPG θα παίξει έναν ισχυρότερο, πιο αποφασιστικό και με μεγαλύτερη επιρροή ρόλο στην ταχεία καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση προς το Reuters ο εκπρόσωπος της YPG Ρεντούρ Χελίλ.

Ο Χελίλ τόνισε ότι η απόφαση αυτή των ΗΠΑ «θα δώσει μια ισχυρή ώθηση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που μάχονται κατά της τρομοκρατίας και θα έχει θετικά, μεγάλα και γρήγορα αποτελέσματα».

Την ίδια ώρα, η αραβοκουρδική συμμαχία που μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), ανακοίνωσαν μέσω του εκπροσώπου τους Ταλάλ Σέλο ότι «ο εξοπλισμός των κούρδων πολιτοφυλάκων από τις ΗΠΑ» θα επιταχύνει την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Στις FDS κυριαρχούν οι δυνάμεις των Κούρδων αλλά ανήκουν και άραβες μαχητές.

Η Τουρκία ωστόσο εξέφρασε νωρίτερα σήμερα την ελπίδα διά στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί, να σταματήσουν οι ΗΠΑ να παρέχουν υποστήριξη στην YPG.
  tanea.gr
10/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin