Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ακόμη μία διορία για τη διαπραγμάτευση - Το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Σε ακόμη μία ημερομηνία με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να μην επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015 φαίνεται να προσβλέπουν δανειστές και Αθήνα.


Όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να επιτευχθεί έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών συνεχίζονται από την έδρα τους, μετά τη «σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημείωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατό, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με την οποία «όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν υπεύθυνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το συντομότερο δυνατό».

Καταλήγοντας ο κ. Σχοινάς, είπε ότι «η επόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, όπου ιδανικά θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».
  elzoni.gr
28/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin