Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Η αβεβαιότητα επιδρά δυσμενώς σε όλους τους δείκτες της οικονομίας

Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια δεν μπορεί να επιτευχθεί "χωρίς εξωστρέφεια, βιωσιμότητα χρέους και μεταρρυθμίσεις στο παρόν", υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή.


Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι "πρέπει όμως να γίνουν πολλά ακόμα".

"Για να επαληθευθούν οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το 2017 και μετά, απαιτείται η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα έτος", τόνισε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε:

"Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα, που έχει αρχίσει εδώ και μήνες να επιδρά δυσμενώς σε όλους τους δείκτες της οικονομίας, θέτοντας εν αμφιβόλω όλους ανεξαιρέτως τους στόχους του τρέχοντος έτους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς".
  capital.gr
 27/3/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin