Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αυξάνονται οι νεκροί από τον χιονιά

Φονικός είναι ο χιονιάς που πλήττει την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αυτές τις ημέρες.


Ενας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας αν και εντοπίστηκε ζωντανός και κατέληξε αργότερα, πιθανότατα από υποθερμία.

Ακόμη, μία ηλικιωμένη στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που σαρώνει το Σάββατο πολλές χώρες της Ευρώπης.

Οι πολικές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ανακοίνωσε το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας (RCB).

Στην Ιταλία, δύο Πολωνοί είναι μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πέντε άστεγοι, εκ των οποίων οι δύο Πολωνοί.

Το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός, στην πόλη Μόντζα της βόρειας Ιταλίας ένας άνδρας ογδόντα ενός ετών, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Στην Ρωσία, τα θερμόμετρα έδειξαν -24 βαθμούς Κελσίου στην Αγία Πετρούπολη, όπου η αστυνομία εντόπισε την σορό ενός άνδρα που πέθανε από υποθερμία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Η Μόσχα από την πλευρά της γνώρισε τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων 120 ετών, με τον υδράργυρο να έχει «βουτήξει» στους περίπου -30 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
  elzoni.gr
9/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin