Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό: Εμπλοκή ΣΑ επιθυμούν Ρωσία, Κίνα, Αίγυπτος

Υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, καθότι θα κληθεί κάποια στιγμή να υιοθετήσει ψήφισμα για τη λύση, τάσσονται Ρωσία, Κίνα και Αίγυπτος.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη Αποστόλη Ζουπανιώτη, την ανάγκη για μεγαλύτερη εμπλοκή του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισαν οι αντιπρόσωποι των τριών χωρών, στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τους Έσπεν Μπαρθ Άϊντα και Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φαίνεται κάποιο από τα μέλη να έχει εγείρει θέμα για τη μη συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αντιπροσώπων για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να βοηθήσει στη διαδικασία στο Κυπριακό, ο Έσπεν Μπάρθ Άϊντα είπε ότι είναι σημαντικό το Σώμα να παραμείνει ενωμένο και να υπάρξει ομαλή ανανέωση των όρων εντολής της Ουνφικύπ.
 riknews.com.cy
25/1/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin