Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η Κίνα αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορα με τη Ρωσία

Το Πεκίνο έχει αναπτύξει προηγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-41 ICBMs στην επαρχία Heilongjiang, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, σύμφωνα με εκθέσεις που βασίζονται σε εικόνες. Οι αναφορές αυτές πιθανώς διέρρευσαν αυτή την χρονική στιγμή για να συμπέσουν με την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.


«Οι εικόνες των Dongfeng-41 βαλλιστικών πυραύλων της Κίνας δημοσιεύθηκαν σε κινεζικές ιστοσελίδες» σύμφωνα με το Global Times επικαλούμενο αναφορές σε «ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν». Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων εντόπισαν ένα από αυτά, όπως το Apple Daily, με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα χρησιμοποιεί συνήθως την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύς για να αποστείλει μηνύματα προς τους αμφισβητίες, όπως οι ΗΠΑ.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Κονσταντίν Σιβκόφ, είπε στο RIA Novosti: Η υποτιθέμενη ανάπτυξη του DF-41 κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως απειλή για τη Ρωσία.
  protothema.gr
24/1/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin